Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také
Popis produktu
Kurkuma se používá samostatně jako mleté kurkumové koření nebo ve směsi kari koření v mnoha pikantních pokrmech pocházejících z Indie, Asie, Středního a Dálného východu.
Mletá kurkuma obsahuje žluté barvivo, které se na rozdíl od pravého šafránu dokonale rozpouští v tucích. Obsahuje velké množství éterických olejů, které ochucují pokrmy a mají zdraví prospěšné účinky.
Mletá kurkuma je nezbytnou součástí směsi kari koření. Používá se však i samostatně.
Rostlinné barvivo kurkuma je zcela neškodné. Krásně obarví polévky, rýži, máslo, sýry, tuky a hořčici na požadovanou barvu. Kuchař, který je zvyklý kurkumu používat, se bez ní již neobejde.
Kurkuma v prevenci a tradiční lidové léčbě:
V lidovém léčitelství se oddenek kurkumy odedávna používá například jako pomocný prostředek při žaludečních a žlučníkových potížích.
Nejnovější výzkumy prokázaly příznivé účinky na imunitu a vitalitu organismu i na psychickou pohodu. Kurkuma významně podporuje tvorbu žluči, čímž usnadňuje trávení a povzbuzuje chuť k jídlu.
Doporučuje se také při nadýmání. Doporučuje se při problémech s metabolismem.
Čerstvý oddenek kurkumy lze také nastrouhat do čaje s medem a používat při nachlazení místo zázvoru.
Kurkuma se používá v tradiční kosmetice k čištění pleti a v Indii se používá i do pleťových masek.
Složení.
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota 1482 kJ / 354 kcal
- Tuk 9,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 3,1 g
- Sacharidy 64,9 g
- z toho cukry 3,2 g
- Bílkoviny 7,8 g
- Vláknina 21,1 g
- Sůl 0,038 g
Alergeny: ne
Datum minimální trvanlivosti : podle údajů na obalu
bargain
Recenze produktu
Dejte nám vědět, jak se vám produkt osvědčil. Recenzi můžete napsat, když se přihlásíte jako registrovaný uživatel.
4.1+ tisíc recenzí v eshopu | 4.9 hvězdiček | 99 % zákazníků doporučuje
Většinu recenzí na náš obchod najdete na Heurece.
Zeptejte se v naší zdravotní poradně
Pokud se chcete o produktu dozvědět více, obraťte se na odborníky v naší zdravotní poradně. Otázky můžete pokládat po přihlášení jako registrovaný uživatel.