Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také
Popis produktu
Formosa Finest Oolong - Thaiwan - zde se vyrábí nejjemnější a nejvoňavější čaj. Je fermentován až na 60 %, zatímco většina čínských oolongů z vnitrozemských oblastí je fermentována pouze na 12-40 %. Má lehký nálev a výrazné aroma.
Polokvašené nebo středně fermentované čajové lístky jsou výrobním typem, který se komerčně označuje jako oolong. Vyrábějí se podobným způsobem jako zelené lístky s tím rozdílem, že se podporuje nedokonalá, částečná fermentace a hlavní proces sušení probíhá ve stínu.
Čajové lístky se ihned po sklizni nechávají rychle zvadnout na přímém slunci. Poté následuje ruční svinování listů a krátký proces fermentace, který je zastaven následnou tepelnou úpravou. Nakonec se lístky suší ve speciálních bambusových koších. Produkce čajových lístků oolong je soustředěna především v oblastech Číny, Japonska, jižní Indie, Bangladéše, Vietnamu, Tchaj-wanu a Jávy. Bohatý obsah éterických olejů dodává těmto produktům povzbuzující účinky. Má intenzivní vůni, osvěžující chuť a typickou žlutozelenou barvu. U nejkvalitnějších odrůd se zelenkavá barva mění na měděný odstín.
Čaje Oolong si získaly oblibu nejen díky svému vzhledu, ale také díky své jemné medové chuti. Má lehký nálev a výrazné aroma.
Příprava čaje oolong: Voda používaná k vaření čaje oolong nesmí být vroucí. Ideální teplota vody se pohybuje kolem 95 °C. Oolongy se louhují v rozmezí 5-7 minut. Maximálně 8 minut. Delší doba louhování nemá na chuť čaje téměř žádný vliv.
bargain
Recenze produktu
Dejte nám vědět, jak se vám produkt osvědčil. Recenzi můžete napsat, když se přihlásíte jako registrovaný uživatel.
4.1+ tisíc recenzí v eshopu | 4.9 hvězdiček | 99 % zákazníků doporučuje
Většinu recenzí na náš obchod najdete na Heurece.
Zeptejte se v naší zdravotní poradně
Pokud se chcete o produktu dozvědět více, obraťte se na odborníky v naší zdravotní poradně. Otázky můžete pokládat po přihlášení jako registrovaný uživatel.