Bezinkové víno: recepty, které stojí za vyzkoušení

10249 zobrazení

Správně vyrobené bezinkové víno je stejně dobré jako víno z hroznů. Bezinkové víno vyrobené z květů i bobulí velmi dobře stárne a dále se vyvíjí, takže zkuste několik lahví odložit na více než rok. Možná budete velmi příjemně překvapeni, jak dobré může bezinkové víno být.

V tomto článku vám ukážeme, jak vyrobit bezinkové víno, ale také recept na osvěžující bezinkový nápoj, který stojí za vyzkoušení.
...
zdroj: google.com

V tomto článku vám ukážeme, jak vyrobit bezinkové víno, ale také recept na osvěžující bezinkový nápoj, který stojí za vyzkoušení.

8 jednoduchých kroků k výrobě bezinkového vína

K receptu budeme potřebovat:

  • 1,2 kg zralých černých bezinek,
  • 4,5 litru vody,
  • 1 kg cukru,
  • 2 citrony,
  • 1 ks vinných kvasnic.

Postup:

  1. Omyjte ovoce, odstraňte stopky, připravte si hrnec na vaření vody.

  2. Bezinky vložíme do hrnce tak, aby byly zcela ponořené, vaříme 35 minut.

  3. Přes plátýnko přelijeme do čistého hrnce, přidáme cukr, nakrájené citrony. Společně vařte 10 minut.

  4. Do vychladlé šťávy přidáme sáček droždí, který zředíme v šálku teplé vody.

  5. Nalijte do demižonu nebo kvasné nádoby a uzavřete vhodným šroubovacím víčkem. Otvorem by měla být provlečena hadička, která povede z demižonu nebo sklenice do sklenice s vodou.

  6. Průběžně kontrolujte a odstraňujte pěnu.

  7. Kvasíme po dobu jednoho týdne.

  8. Když pěna zmizí, je víno připraveno k lahvování.

Černýbez (Sambucus nigra) se již velmi dlouho používá jako léčivá rostlina, ale přináší nám i různé další formy. Například také ve formě vína, sirupu nebo šťávy. V bylinkářství se používá především v tinkturách nebo v sušené formě, doporučuje se zejména při oslabení imunitního systému. Tradičně se používá také při dietách, při hubnutí jako součást dietního režimu. Celkově se extrakt z černého bezu osvědčil jako bezpečný nákladově efektivní při léčbě chřipky nebo nachlazení.

Více o černém bezu se dočtete v našem dalším článku ZDE

Opravdu rychlý bezinkový nápoj, který vás v tomto teplém počasí ochladí

Složení: 1:

  • 1½ šálku čerstvé citronové šťávy,

  • 5 šálků vody,

  • ½ šálku medu,

  • šťáva z černého bezu.

všechny tyto ingredience míchejte, dokud se med nerozpustí. Poté dejte do sklenic led a vychutnejte si tuto osvěžující a zdravou limonádu.

Vyzkoušejte 100% bezinkovou šťávu z našeho e-shopu

{blog-produkty 18114}

Nealkoholické šumivé víno z květů černého bezu - recept

Na tento bezinkový nápoj budeme potřebovat:

  • potřebujeme: 4 litry vody,

  • 500 gramů cukru,

  • 4 polévkové lžíce kyseliny citronové,

  • 8 snítek bílých květů černého bezu,

  • 2 větší citrony.

Bezinkové víno připravíme následujícím způsobem:

  1. Rozpusťte cukr a kyselinu citronovou ve vodě, přidejte omyté, na plátky nakrájené citrony.

  2. Nalijte do demižonu nebo kvasné nádoby a poté do něj ponořte důkladně omyté květy černého bezu. Tuto nádobu uzavřeme a necháme 48 hodin odpočívat (nejlépe u okna), ne na přímém slunci. V chladnějším počasí nechte stát až 3 dny.

  3. šťávu přecedíme přes plátno a stáčíme do lahví.

  4. Ochutnávka je možná ihned.

Recepty lze snadno upravit změnou obsahu cukru, aby vzniklo suché, polosladké nebo sladké víno.

Nyní je ten správný čas. Černý bez začíná v tomto ročním období dozrávat a je ideální pro výrobu bezinkového sirupu, bezinkového vína nebo marmelády. Bobule musí být zralé a co nejtmavší, aby se z nich vyráběly ty nejlepší produkty.

Mohlo by vás zajímat

Nepečený limetkový koláč

Recepty s FitnessGuru.sk První vrstva si vás získá kokosovou příchutí, druhá vrstva limetkovou příchutí s překvapením a třetí...

3.7.2015
5593 zobrazit

Diskuse

30 dní
Všechny
většina čtení