Znáte pohanku?

4799 zobrazení

Pěstování pohanky je známo již před 2500 lety. Byla považována za nejoblíbenější potravinu chudých. Její původ je v jihovýchodní Asii, Číně a Indii.

Na naše území ji přivezli Tataři. Protože byli považováni za pohany, říkalo se jí pohanka.
 
 účinky pohanky
 
 
 	Posiluje imunitní...
zdroj: google.com

Na naše území ji přivezli Tataři. Protože byli považováni za pohany, říkalo se jí pohanka.

účinky pohanky

  • Posiluje imunitní systém,
  • optimálně působí na cévy v těle, čistí je, obnovuje jejich pružnost,
  • snižuje hladinu cholesterolu,
  • snižuje riziko infarktu, mrtvice, trombózy,
  • řeší problémy s hemoroidy,
  • je vhodný při zažívacích potížích, žaludečních vředech,
  • při silné menstruaci,
  • je vhodná pro detoxikaci organismu,
  • působí jako prevence proti ateroskleróze,
  • je vhodná pro těhotné a kojící ženy,
  • má vysoký obsah bílkovin, nenasycených mastných kyselin a obsahuje minerální a stopové prvky.

Recept na zdravou pohankovou kaši podle vaší chuti:

Pohanku osmahneme na olivovém oleji, přidáme očištěnou pohanku. Dochutíme kořením podle vlastní chuti. Bazalka, máta, majoránka, kmín, česnek, zkrátka přidejte koření, které máte rádi, a hlavně to, které máte rádi. Zalijeme vodou a dusíme do měkka. Když je měkká, můžete do špičky přidat lžičku soli, díky tomu bude křehčí. Pohanku podávejte se zakysanou smetanou a posypte osmaženou cibulkou.

Určitě si na ní pochutnáte a stane se vaší oblíbenou surovinou na vaření. Můžete ji použít jako přílohu, můžete ji přidat i do svého oblíbeného bramborového dítka. Variant jeho využití v kuchyni je nespočet. Zkuste experimentovat, uděláte něco pro své zdraví i zdraví svých blízkých.

O tom, jak se vám bude hodit, se můžete přesvědčit v článku Mgr. Dagmar Machničová http://www.zdravysvet.sk

Mohlo by vás zajímat

SVĚT BEZ HRANIC

Před dvěma lety jsem slyšel o havajském terapeutovi, který vyléčil celé oddělení mentálně postižených vězňů - aniž by se s...

9.8.2009
4508 zobrazit

Diskuse

30 dní
Všechny
většina čtení