Čokoládovo-kokosový dort bez mouky

30072 zobrazení

Další z nejlepších kombinací chutí na světě, kterou znám - ČOKOLÁDA A KOKOS! Čokoládový základ je super jemný a má intenzivní čokoládovou chuť. Dort je pokrytý bohatou kokosovou vrstvou a poté je celý dort přelitý tmavou a lesklou čokoládovou polevou. Prostě tento dort je neuvěřitelně lahodný, chutný a zdravý! ;)

Recepty s FitnessGuru.sk 
 
 A co je na něm ještě tak skvělého? Neobsahuje lepek ani laktózu! :) Poslouží také jako zdravá alternativa na...
zdroj: google.com

Recepty s FitnessGuru.sk

A co je na něm ještě tak skvělého? Neobsahuje lepek ani laktózu! :) Poslouží také jako zdravá alternativa na narozeninové oslavy nebo jiné speciální akce.

Složení: 1:

Čokoládový základ:
1 a 1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
1/2 šálku kakaového prášku
1 šálek moučkového cukru, 1 šálek kokosového cukru, 3/4 šálku kokosového cukru
1/3 šálku kokosového mléka
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
mletá skořice 1 lžička
vejce 2 ks
špetka soli

Kokosová vrstva:
sušený kokos 2 šálky
mandlová mouka 1/2 šálku
4-5 lžic kokosového mléka
med/javorový sirup/agáve 3-4 polévkové lžíce

Čokoládová poleva:
nasekaná kvalitní hořká čokoláda 1/2 šálku
kokosové mléko 1/2 šálku
med/javorový sirup/agáve (nepovinné) 1 polévková lžíce

Postup: 1:

Dortovou formu (průměr 26 cm, výška 6,5 cm) jsem předehřála na 180 °C a vymazala kokosovým olejem.

Čokoládový základ - V jedné míse jsem smíchala vlašské ořechy, kakaový prášek, kokosový cukr a mletou skořici. Ve druhé míse jsem elektrickým šlehačem vyšlehala vejce s kokosovým mlékem a olejem. Suchou směs jsem pomalu přidávala k mokré a opět šlehala elektrickým šlehačem do hladka. Připravenou směs jsem nalila do dortové formy a dala péct na 30-35 minut a po upečení nechala zcela vychladnout.

kokosová vrstva - všechny ingredience jsem smíchala v míse (směs bude mírně drobivá) a důkladně ji natlačila na čokoládový základ (teď by vám měl kokos pěkně držet pohromadě, pokud ne, přidejte ještě med nebo kokosové mléko). Kokosovou vrstvu jsem dala na 10-15 minut do mrazáku. Mezitím jsem si udělala čokoládovou polevu.

Čokoládová poleva - čokoládu jsem rozpustila v malém kastrůlku nad párou a pak jsem do ní lžící vmíchala kokosové mléko, dokud nevznikla hladká hmota. Čokoládu jsem nalila na kokosovou vrstvu a dala na 2-3 hodiny ztuhnout do lednice.

Výborně se hodí ke kávě. :)

Dobrou chuť.

Recept s obrázkem je dílem našeho partnera ze Zdravé výživy FitnessGuru.sk.

Mohlo by vás zajímat

Lapis lazuli - ochranný kámen s bohatou historií od starověku

Co se v článku dočtete: Charakteristika lapis lazuli účinky lapisu lazuli Umístění Čištění Charakteristika lapisu...

6.1.2013
17755 zobrazit

Diskuse

30 dní
Všechny
většina čtení