První vrstva si vás získá kokosovou příchutí, druhá vrstva limetkovou příchutí s překvapením a třetí jemnou vanilkovou.
Tak co, přemluvila jsem vás? ;)
Složení: 1:
Základ: 1:
sušený kokos 2 šálky
mandle 3/4 šálku
3 lžíce kokosového oleje
med/javorový sirup/agáve 3 polévkové lžíce
Limetková vrstva:
2 šálky netučného měkkého tvarohu
čerstvá limetková šťáva 1/2 šálku
med/javorový sirup/agáve 4 polévkové lžíce
2 zralá avokáda
želatina v prášku 2 lžičky
nastrouhaná limetková kůra 1 ks
Vanilková vrstva:
1 šálek netučného měkkého tvarohu
0% řecký jogurt 1 kelímek
1/4 šálku vody
želatina v prášku 2 lžičky
med/javorový sirup/agáve 2 lžíce
vanilkový extrakt 1-2 lžičky
Postup:
Poznámka: Limetkovou a vanilkovou vrstvu můžete přisladit podle vlastní chuti.
Základ: Všechny ingredience jsem vložila do výkonného mixéru a mixovala, dokud nevznikla lepivá, mírně drobivá směs. Směs jsem přenesla do kulaté formy na pečení (26xcm) a po celé ploše ji rozklepala.
Limetková vrstva: Limetkovou šťávu a želatinu jsem zahřála v hrnci na mírném ohni a míchala, dokud se želatina nerozpustila (nevařte). Želatinu jsem na chvíli odstavila, aby vychladla.
Zbylé ingredience jsem přidala do mixéru a rozmixovala dohladka. Směs jsem přenesla do hrnce se želatinou a dobře promíchala. Připravený krém jsem nalila na základ a nechala 2-3 hodiny chladit v lednici.
Vanilková vrstva: Tvaroh jsem smíchala s medem a vanilkou. Poté jsem v hrnci na mírném ohni zahřála vodu a želatinu a míchala, dokud se želatina nerozpustila, a ihned vmíchala 2 lžíce tvarohové směsi. Nakonec jsem ji vmíchala do krému a nalila na vychladlou limetkovou vrstvu. Dejte na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky.
Dobrou chuť.
Recept s obrázkem je dílem našeho partnera z webu Healthy Food FitnessGuru.sk.