Recepty s FitnessGuru.sk
Pečená cuketa, lilek a cizrnový salát.
Pokud hledáte bezmasé jídlo, které vás zasytí, nemusíte. Zdravý salát plný lehce opečené zeleniny, vydatné cizrny a máty.
Můžete ho podávat samostatně, s kuskusem, quinoou nebo ho použít jako přílohu k masu. :)
TIP: Salát můžete doplnit sýrem feta.
Složení: 1:
potřebujete: 1 středně velkou cuketu
1 lilek
1/2 šálku vařené cizrny
1 lžíce nasekané čerstvé máty
šťáva z 1/2 citronu
mletý černý pepř
olivový olej
sůl
Postup:
Předehřála jsem troubu na 200 stupňů a vyložila plech pečicím papírem. Cuketu a lilek jsem nakrájela na větší a silnější kousky. Pak jsem je přesunula na plech, lehce je pokapala olivovým olejem, ochutila černým pepřem a osolila.
Pekla jsem je 25-30 minut.
Po upečení jsem lilek a cuketu dala do mísy, pokapala citronovou šťávou, přidala mátu a lehce promíchala.
Dobrou chuť. :)
Recept s obrázkem je dílem našeho partnera na webu Zdravá výživa FitnessGuru.sk