Produkty

Oolongy

Polokvašené nebo středně fermentované čajové lístky jsou výrobním typem, který se komerčně označuje jako oolong. Vyrábějí se podobně jako zelené lístky s tím rozdílem, že se podporuje nedokonalá, částečná fermentace a hlavní proces sušení probíhá ve stínu.

Přečtěte si více

Čajové lístky se ihned po sklizni nechávají rychle zvadnout na přímém slunci. Poté následuje ruční svinování lístků a krátký proces fermentace, který je zastaven následnou tepelnou úpravou. Nakonec se lístky suší ve speciálních bambusových koších. Produkce čajových lístků oolong je soustředěna především v oblastech Číny, Japonska, jižní Indie, Bangladéše, Vietnamu, Tchaj-wanu a Jávy. Bohatý obsah éterických olejů dodává těmto produktům povzbuzující účinky. Má intenzivní vůni, osvěžující chuť a typickou žlutozelenou barvu. U nejkvalitnějších odrůd se zelenkavá barva mění na měděný odstín.

Formosa Fine Oolong - Thaiwan - zde se vyrábí nejjemnější a nejvoňavější čaj. Je fermentován až na 60 %, zatímco většina čínských oolongů z vnitrozemských oblastí je fermentována pouze na 12-40 %. Čaje oolong si získaly oblibu nejen díky svému vzhledu, ale také díky své jemné medové chuti. Má lehký nálev a výrazné aroma.

Skryť
Formosa finest 50g - oolong

Má lehký nálev a silné aroma.